Tango Canto

Leuke Online Tips

Kraan schepen: wat zijn het en wat doen ze?

kraan schepen

Deze bijzondere schepen kennen velen namen: kraan schepen of werk schepen lossen veel meer problemen op dan men in eerste instantie bewust van is. Toch zou onze economie niet fatsoenlijk kunnen draaien zonder deze bijzondere schepen.

Wat zijn kraan schepen?

Kraan schepen zijn speciale schepen met een kraan erop. Deze kraan kan zware materialen tillen. De kraan wordt dan ook gebruikt voor onder andere het in- en uitladen van containers. Maar er is nog meer wat kraan schepen kunnen doen. 

kraan schepen

Vloeistoffen, gassen en goederen

De kraan schepen worden onder andere ingezet om gassen, goederen en vloeistoffen te vervoeren en verplaatsen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het heel belangrijk is dat deze speciale schepen zo veilig mogelijk zijn. Bovendien moeten ze heel stevig zijn. Een kraanschip dat niet goed in elkaar is gezet kan grote ongelukken veroorzaken.

Ervaren medewerkers 

Dat is dan ook de reden dat je niet zomaar op zo’n schip mag werken. Er zijn hier speciale diploma’s, certificaten en ervaringen voor nodig. Het is dan ook goed dat niet zomaar iedereen zo’n schip mag besturen. Het is een speciale vaardigheid waar je lang voor moet leren.