Tango Canto

Leuke Online Tips

Maak je auto weer zo gloed als nieuw

Na verloop van tijd kan onze auto wel een opknapbeurt gebruiken. Door weersinvloeden, zoals regen en sneeuw, kan de auto niet alleen aan de buitenkant vies worden, maar ook aan de binnenkant. Zo nemen we zand, vocht en overig vuil mee naar binnen. Om het interieur van je auto te beschermen, is het dan ook belangrijk dat je regelmatig je auto schoonmaakt. Ben je benieuwd naar hoe je je auto weer zo gloed als nieuw maakt? Lees dan snel verder!

Buitenkant schoonmaken

De buitenkant van je auto zal waarschijnlijk vaker schoongemaakt moeten worden dan de binnenkant. Je kunt de auto natuurlijk door de wasstraat halen, maar je kunt deze ook heel gemakkelijk zelf schoonhouden. Maak een sopje met lauwwarm water en doe hier mild schoonmaakmiddel in. Dit is erg belangrijk, want je wil niet dat het sop de lak op de auto aantast. Je kunt hiervoor ook speciale zeep gebruiken die is bedoeld voor het schoonmaken van auto’s. Verder kun je de auto schoonmaken met een zachte doek of spons, zonder schuurlaag.

Binnenkant schoonmaken

De binnenkant schoonmaken vraagt om een aantal stappen. Ten eerste kun je beginnen met de

automatten schoonmaken. Haal de automatten uit de auto en klop deze goed uit. Zijn de automatten ook aan vervanging toe? Bestel dan nieuwe originele automatten die passen bij het model van jouw auto. Hierna kun je de matten en de rest van het interieur van de auto goed stofzuigen. Zorg ervoor dat er nergens meer stof of zand en vuiligheid ligt. Neem ook de kastjes en het dashboard af met een sopje en maak knopjes, de versnellingspook en ook de ramen aan de binnenkant goed schoon. Voor een algemene check kun je nog even onder de motorkap kijken of er nog vloeistoffen aangevuld moeten worden.