Tango Canto

Leuke Online Tips

Hout geeft leven

In de 21e eeuw worden we geconfronteerd met een stortvloed aan slecht nieuws van over de hele wereld als het om het milieu gaat. Ondanks dat we meer weten over de bronnen van onze milieuproblemen dan ooit tevoren, voelt het vaak alsof we niet voorop kunnen lopen. Dat is één van de redenen waarom we zo enthousiast zijn over massief hardhouten meubelen. Hout is goed, zoals ze zeggen, omdat het een ongelooflijke groene oplossing is voor het meubilair van woonhuizen. Er zijn veel redenen om enthousiast te zijn over hout, dus laten we het opsplitsen en onderzoeken waarom hout het meest duurzame meubelmateriaal is en waarom je voor jouw meubelbehoeften moet kiezen voor massief houten meubelen.

Hout is hernieuwbaar

Ten eerste is hout de meest milieuvriendelijke grondstof. Het is hernieuwbaar. In feite is hout het enige bouwmateriaal dat is gemaakt van zon, regen en koolstof uit de lucht. Het is oneindig navulbaar en hernieuwbaar. Dat is verbazingwekkend als je erover nadenkt. Hout is een grondstof die elk jaar groeit en zichzelf aanvult. Veel mensen vragen zich af of het milieuvriendelijk is om bomen te kappen. Gelukkig is dat bij selectief oogsten – in tegenstelling tot kaalkap – geen probleem. Het is zelfs geweldig voor de gezondheid van bossen.

Hout is goed voor het klimaat

Houtproducten zijn gezond voor ons klimaat en voorkomen klimaatverandering . Ten eerste nemen bomen hun hele leven koolstof op. Ze halen het uit de atmosfeer en bewaren het in hun boomstammen terwijl ze groeien. Maar daar houdt het niet op. Wanneer bomen worden omgezet in houtproducten, blijven ze die koolstof opslaan. Door gebruik te maken van massief hardhouten meubelen gaan we klimaatverandering en het broeikaseffect tegen. Je kunt een houten blokhut bouwen of een andere variant is douglashout. Er zijn talloze varianten van hout!