Tango Canto

Leuke Online Tips

Thuis kweken

Hou jij ook van thuis kweken? Veel hobbyisten gebruiken thuis vaak kleine kassen of alternatieven om plantjes te kweken. Dat kan bijvoorbeeld een kweekbak, zelfgemaakte bak of een kas zijn waar je in kunt lopen. Het doel is allemaal hetzelfde.

bestron-wandventilator-45-cm-incl-afstandsbediening_1

Kweekbakken
Kweekbakken zijn er in alle soorten en maten. Er zijn er die op een balkon gebruikt kunnen worden. In de tuin kunnen de kweekbakken een groter formaat hebben. Kweekbakken kan je ook gemakkelijk zelf vervaardigen.

Grote kassen voor hobbyisten
Naast de kleinere soorten, zijn er veel hobbyisten die over een kas beschikken waarin men kan lopen. Je moet er wel natuurlijk de ruimte voor hebben. De oppervlakte van een dergelijke kas moet wel een aantal vierkante meters zijn. Er zijn vrijstaande kassen, maar er zijn er ook die aan een zijde tegen een muur kunnen worden gebouwd. Wanneer de kas voorzien is van een puntdak moet de nok van het noorden naar het zuiden lopen. Op deze manier wordt het meeste zonlicht opgevangen. Het grootste glasoppervlak moet je naar het zuiden richten. De meeste kassen zijn voorzien van gehard glas of polycarbonaat. In een kas moet je zorgen voor voldoende zonlicht, vochtigheid en een goede temperatuur. Het kweken van de eigen producten is een leuke hobby.