Tango Canto

Leuke Online Tips

Sfeer verbeteren door een dakraam plat dak

Dakraam plat dak

Sfeer is de benaming voor een bepaald gevoel dat je krijgt als je een kamer of een huis binnenloopt. Licht, ramen en gordijnen zijn enorm sfeerbepalend en er zijn ook erg veel opties tegenwoordig. Verschillende kleuren, vormen, maten, enzovoort. Lichtinval is erg belangrijk voor het interieur in een kamer. Een dakraam plat dak kan de lichtinval verbeteren.

Zolder

Op zolder kan licht nog wel een lastig puntje zijn. Vaak zijn erg geen mogelijkheden voor normale ramen en moet je dus iets anders bedenken om licht in de kamer te laten vallen en om de kamer te ventileren. Platdakramen of dakramen zijn een goed voorbeeld hiervan. Platdakramen en dakramen zijn in principe hetzelfde, alleen zijn dakramen bedoeld voor op een schuin dak en platdakramen voor op een plat dak. Ze zien er modern en sfeervol uit en door deze ramen komt er licht op zolder en kan de zolder ventileren.

Kelder

Een kelder is het gedeelte van een huis dat onder de grond zit. Hier is dus geen licht te vinden en ramen zijn niet mogelijk. Een lichttunnel of een daglichtbuis kan hiervoor een oplossing zijn. Dit is een klein dakvenster waarmee het invallende licht via een reflecterende buis of tunnel naar een plafond wordt geleid die het licht op de gewenste plaats brengt. Door de reflectie komt er een grote hoeveelheid natuurlijk licht in de kelder zonder een raam te plaatsen.