Tango Canto

Leuke Online Tips

Het geven van een thema aan je kamer

Er zijn veel verschillende manieren om je saaie huis op te pimpen. Zo voeg je al snel foto’s, posters of kunst toe, maar als je over een groter oppervlak je huis wilt oppimpen kan je dat beter anders aanpakken. Zo kan je in plaats van plaatselijk een accessoire toevoegen ook je hele muur aanpakken. Zo maak je snel je kamer, vrolijker, fleuriger of juist stoerder. Wil je een vrolijke kamer? Dan ben je met een bloemenbehang meteen klaar. Wil je juist een wat grovere look, ga dan voor een beton cire wand. Dit breng je met de hand aan, waardoor je het aanbrengpatroon goed blijft zien. Dit ziet er al snel stoer uit.

Meubels als stap twee

Met een beton cire wand heb je dus al snel die stoere look voor de hele kamer te pakken. Om dit door te trekken naar de rest van de kamer, moeten de meubels aangepakt worden. Dit is de tweede stap in het geven van een thema aan de kamer. Meubels zijn uiteraard ook erg belangrijk, omdat deze ook veel sfeer uitstralen. Ga voor weinig en grote meubels als je een stoere look wilt. Ben je meer van het schattige of fleurige, dan kan je juist meerdere kleine meubels uitkiezen. Het is ook belangrijk dat je beslist of alles perfect bij elkaar moet passen. Dit kan stijlvol maar ook streng overkomen. Als het wat minder goed bij elkaar past ziet het er misschien wat rommeliger uit, maar ook gezellig.

Personaliseren in stap drie

De derde stap van het thema aan de kamer geven is het decoreren. Het toevoegen van accessoires is de laatste stap, omdat dit een goede toevoeging kan zijn van het thema dat je voor de kamer wilt, maar accessoires vaak niet een heel thema in hun eentje kan uitstralen. Dus bij stoer ga je voor weinig accessoires, of accessoires van grove materialen of grote kamerplanten. Heb je juist een vrolijke en wat rommelige stijl dan kan je veel kleine tierelantijnen bij elkaar zetten. Vaak maken accessoires een huis ook persoonlijker. Je hebt veel verschillende soorten accessoires, waardoor er voor ieder wel wat wils is.