Tango Canto

Leuke Online Tips

De stap van een ledikant naar een kinderbed

kinderbed

Het is voor veel kinderen een flinke stap: ze passen niet meer in een ledikant en mogen voor het eerst naar een groot kinderbed. Sommige kinderen vinden dat best spannend. Anderen vinden het moeilijk te wennen aan een bed zonder spijlen, en komen geregeld het bed uit. Om de overgang voor je kind wat gemakkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om samen een kinderbed uit te zoeken.

Kies voor veiligheid

kinderbed

Je kind kan nu voor het eerst zelf uit bed komen. Misschien betekent dit wel dat hij of zij regelmatig naast jouw bed staat. Het kan ook betekenen dat een kind gaat spoken door het huis, helemaal als ze zich nog niet op hun gemak voelen in het eigen kinderbed. Om dit te voorkomen kiezen steeds meer ouders ervoor om het kind zelf het bed uit te laten zoeken. 

Veiligheid gaat bovendien verder dan het wennen aan een groter bed en leren omgaan met een bed zonder spijlen. Wanneer je een kinderbed uit gaat zoeken is het ook verstandig om erop te letten dat je veilig geproduceerde bedden uitzoekt. Er zijn normen vastgesteld door de EU over waar producten aan moeten voldoen. Het is verstandig om die normen te volgen en voor aanschaf altijd te controleren of het kinderbed van jullie keuze hieraan voldoet. 

kinderbed

Houdt bij het uitzoeken rekening met de aanschaf van een lattenbodem en matras! In veel gevallen kun je deze er direct bijkopen. Dat is aan te raden omdat je dan zeker bent dat alles past.