Tango Canto

Leuke Online Tips

Het verschil tussen EHBO en BHV

Wanneer kun je gebruik maken van een EHBO cursus en wanneer kies je voor een BHV cursus? Op het eerst gezicht lijken deze twee op elkaar en hebben ze ook één ding gemeen: je kunt mensen in je omgeving helpen en zelfs levensreddende handelingen uitvoeren. Toch zijn er enkele duidelijke verschillen als het aankomt op EHBO en BHV. Verschil EHBO en BHV:

– EHBO

Het is algemeen bekend dat EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Dit geldt niet alleen voor een bloedneus of een brandwond, maar ook voor levensreddende situaties, zoals een reanimatie. Dit leer je allemaal tijdens de EHBO cursus.

– BHV

Wanneer je een BHV cursus volgt ben je na afloop een bedrijfshulpverlener. Een bedrijfshulpverlener verzorgt de eerste hulp tijdens ongevallen in een bedrijf voordat de professionele hulpverleners arriveren. Zij leren om een beginnende brand te bestrijden, alarmeren, ontruimen, communiceren en het verlenen van levensreddende eerste hulp, zoals reanimatie (met gebruik van de AED) en meer.

Welke cursus kan ik volgen?

Moet je een EHBO cursus of een BHV cursus volgen? Dit is afhankelijk van wat er nodig is. In beide gevallen leer je omgaan met levensbedreigende situaties op de werkvloer, maar ook daarbuiten. De Arbowet verplicht de aanwezigheid van meerdere BHV’ers op de werkvloer, maar het is ook altijd goed om EHBO’ers op te leiden. Het verschilt per samenstelling van een bedrijf. Het kan voorkomen dat de kans op letsel groter is bij een bepaald bedrijf; in dit geval is het ook handig om meerdere EHBO’ers te hebben.